מטא ביצעה שינוי נוסף בתוויות שמציינות שימוש בבינה מלאכותית בתמונות, סרטונים ואודיו המפורסמים בפייסבוק, אינסטגרם ו-Threads. החל מהשבוע הבא, בתכנים שערוכים או שונו באמצעות AI גנרטיבי, התווית תופיע רק בתפריט נפתח, שניתן לגשת אליו בלחיצה על סמל שלוש הנקודות שמעל התמונה.
לעומת זאת, רק תמונות, סרטונים או אודיו שנוצרו באופן מלא על ידי טכנולוגיה זו ימשיכו לשאת את התווית הישנה. במקרים אלו, הכיתוב "מידע על AI" יופיע מיד מתחת לשם המשתמש שפרסם את התוכן.

בשני המקרים, בלחיצה על התווית, ייפתח חלון עם מידע המסביר שהתוכן עשוי לעבור התערבויות שונות, החל מתיקונים קטנים ועד יצירה מלאה.
התווית גררה ביקורת כלפי מטא
זו הפעם השנייה שמטא משנה את התוויות המשמשות בפייסבוק, אינסטגרם ו-Threads. הגרסה הראשונה כללה את הכיתוב "נוצר עם AI" והוחלה על כל תמונה שעברה שינוי כלשהו בעזרת בינה מלאכותית גנרטיבית.
צלמים מתחו ביקורת על המהלך, בטענה שהתווית הוצמדה גם לתמונות שעברו עריכות קטנות, כמו הסרת אובייקטים קטנים או חיתוך פשוט של התמונה.
לאחר האירוע הזה, מטא שינתה את נוסח התווית ל-"מידע על AI", במטרה להפוך את הזיהוי לנייטרלי יותר.
"כמו חברות אחרות בתעשייה, הבנו שהתוויות שלנו לא תמיד תאמו את הציפיות של המשתמשים ולא סיפקו תמיד את ההקשר הנכון", אמרה החברה בעדכון פוסט בבלוג שלה באותה תקופה.
כעת, כשהחברה מבחינה בין תמונות שעברו עריכה עם AI לבין אלו שנוצרו לחלוטין בעזרת הטכנולוגיה, נראה שהיא מקבלת את טענות המבקרים.
"הכוונה שלנו תמיד הייתה לעזור לאנשים לדעת מתי הם רואים תוכן שנוצר באמצעות AI, ואנו ממשיכים לעבוד עם חברות בכל התעשייה כדי לשפר את תהליך התיוג שלנו, כך שהתוויות בפלטפורמות שלנו יהיו יותר מותאמות לציפיות המשתמשים", כתבה מטא בעדכון חדש.
עם זאת, ההבחנה בין עריכה ליצירה עשויה להיות מורכבת יותר ממה שנראה. לאחרונה, בדיקות הראו שכלי ה-Reimagine של Google Pixel 9, שנועד לשינויים קלים, יכול להפוך תמונות רגילות לתמונות מזויפות של אסונות במספר נגיעות בלבד.
- מטא שינתה את נוסח התוויות שלה ל-"מידע על AI" במטרה להפוך את הזיהוי לנייטרלי יותר, בעקבות ביקורת על כך שהתוויות לא התאימו להקשר.
- החברה מבדילה כעת בין תמונות שעברו עריכה באמצעות AI לתמונות שנוצרו לחלוטין בעזרת הטכנולוגיה, כתוצאה מהתגובות של צלמים ומבקרים בתעשייה.
- הבחנה בין עריכה ליצירה עשויה להיות מורכבת, כפי שנראה בכלי ה-Reimagine של Google Pixel 9, שיכול להפוך תמונות רגילות לתמונות מזויפות של אסונות במעט לחיצות.