יותר ממיליון דולר לציור רובוטי

יותר ממיליון דולר לציור רובוטי

2 min read

הציור, שכותרתו « AI God: Portrait of Alan Turing », שבר את כל ההערכות במהלך מכירתו ב-Sotheby’s. בעוד שהבית המוביל את מכירות הפומבית ציפה למחיר מקסימלי של 180,000 דולר, המחיר קפץ עד שהגיע לסכום השיא הזה, מה שמסמן תפנית בהיסטוריה של האמנות שנוצרת על ידי מכונות. יצירה זו, המייצגת את המתמטיקאי המפורסם אלן טיורינג, נוצרה על ידי Ai-Da, הרובוט ההומנויד הראשון בעולם שנחשב לאמן « אולטרה-ריאליסטי ».

Ai-Da, ששמה מהווה כבוד לאדה לאוולייס, חלוצה בתחום התכנות המחשבים, אינו רובוט רגיל. הוא נוצר ב-2019 על ידי הבריטי איידן מֵלר, ויש לו יכולות עיצוב אמנותיות ייחודיות.

הרובוט הופך לצייר ומייצר הון.

הרעיון לצייר את טיורינג נולד בשיחה על « אינטליגנציה מלאכותית לטובת הכלל » עם יוצריו. מצויד במצלמות בעיניו ואלגוריתמים מתקדמים של אינטליגנציה מלאכותית, Ai-Da בוחר בעצמו את הסגנון, הצבעים, התוכן והמרקם של יצירותיו לפני שהוא יוצר אותן עם הזרוע הרובוטית שלו.

הבחירה בנושא אינה מקרית: אלן טיורינג, דמות מופת בתחום המחשבים המודרניים וגיבור מלחמת העולם השנייה על כך שפענח את קוד האניגמה, נחשב לאחד מאבות תחום האינטליגנציה המלאכותית. כפי שמסבירה Sotheby’s, יצירה זו יוצאת מעבר להוקרה פשוטה ושואלת את השאלה המפורסמת של טיורינג: « האם מכונות יכולות לחשוב? »

היצירה הוצגה תחילה באומות המאוחדות במהלך כנס « AI for Good » בג'נבה, לפני מכירתה ההיסטורית שעברה את המיליון דולר. עבור Ai-Da, כפי שמצוטט בתקשורת, « הערך המרכזי של העבודה שלי טמון ביכולת שלי לשמש כקטליזטור לשיחה על טכנולוגיות מתפתחות ».

מכירה זו שואלת שאלות יסודיות על עתיד האמנות בעידן האינטליגנציה המלאכותית. בעוד שחלק רואים בכך התפתחות טבעית של הביטוי האמנותי, אחרים שואלים על הגדרת היצירתיות ועל מקומן של המכונות בתחום שנשמר עד כה לביטוי אנושי.

- Ai-Da, הרובוט האמן, יצר ציור של אלן טיורינג שנמכר ביותר ממיליון דולר, ומעורר שאלות על אינטליגנציה מלאכותית באמנות.

- המכירה השיא מעלה דיונים על הגדרת היצירתיות ועתיד האמנות בעידן המכונות, בין התפתחות ושאלות על תפקיד האדם.