דילוג לתוכן

TechHorizons

Palworld: נינטנדו תובעת, Pocketpair לא נכנעים

נינטנדו ו-The Pokémon Company יוצאות להתקפה. שתי החברות תובעות את סטודיו Pocketpair בעקבות התוכן של המשחק Palworld. המפתחים הגיבו מיד לאחר תביעת הענק, ומביעים את עמדתם בעקבות הצעד החזק שנקטו החברות הגדולות.
עודכן לאחרונה ב : 06/02/2025 - 10:49 - Ariel
Palworld Lifmunk 1
Pocketpair ©

Palworld הוא הלהיט המפתיע הגדול של השנה, ואפילו יותר מ-Helldivers 2, שזכה לתמיכה מחברת סוני. חודש לאחר יציאתו, המשחק מבית Pocketpair חצה את הרף המרשים של 25 מיליון שחקנים, מספר שכנראה היה בלתי נתפס עבור הסטודיו.

על הנייר, Palworld בהחלט נראה כמו משחק בעל פוטנציאל להצליח. ה-Pals, היצורים הקטנים שדומים מאוד לפוקימונים, היו כבר במרכז השיח לפני ההשקה. הדבר לא נעלם מעיניה של נינטנדו, שמעתה מתמקדת בתוכן של Palworld. החברה מקיוטו עברה לשלב הבא והגישה תביעה על הפרת פטנט נגד Pocketpair.

נינטנדו תובעת את Pocketpair בעקבות התכנים במשחק Palworld, בעוד הסטודיו מגיב.

הודעה שפורסמה ב-18 בספטמבר באתר הרשמי של נינטנדו הייתה קצרה ותמציתית: "נינטנדו ו-The Pokémon Company הגישו תביעה על הפרת פטנט נגד Pocketpair בבית המשפט המחוזי בטוקיו".

נינטנדו מדברת כאן על הפרת פטנט ולא על הפרת זכויות יוצרים. כלומר, המחלוקת היא סביב מנגנון משחק חדשני ולא עיצוב של חלק מהיצורים במשחק Palworld שנראים דומים לפוקימונים. עורך הדין דיוויד הנסל, מומחה לקניין רוחני, הסביר שזו תהיה משימה קשה לנינטנדו, שכן הם יצטרכו להוכיח כי הייתה העתקה, ולא רק השפעה.

מנכ"ל Pocketpair, טאקורו מיזובה, הצהיר בתחילת השנה שהסטודיו שלו לא התכוון להעתיק קניין רוחני של חברות אחרות, ולאחרונה אף ציין שמעולם לא קיבל פנייה מנינטנדו בנושא. בעקבות הגשת התביעה, Pocketpair הגיבו ואמרו כי "נפתח בהליכים משפטיים ונערוך בדיקות נדרשות לגבי טענות להפרת פטנט. בשלב זה, איננו מכירים את הפטנטים הספציפיים שאנחנו מואשמים בהפרתם."

נראה שמדובר בקרב משפטי ארוך טווח בין שני הצדדים.

באמצע השבוע השלישי נאזורדין נתקל בבעיה המורכבת ביותר בפרויקט: הקמת מערכת הוואקום, שהיא חיונית לפעולת הכור. למרות האתגרים, ההתמדה שלו נשאה פרי. השבוע הרביעי חתם את מאמציו עם יצירת כור המסוגל לייצר פלזמה, עדות מוחשית להצלחת הפרויקט התוצרתי שלו.

במהלך כל התהליך, Claude שיחק תפקיד מרכזי. נאזורדין סיפק לבינה המלאכותית את דפי הנתונים של הרכיבים, מה שאיפשר לה לנתח ולארגן את המידע כדי להנחות את הבנייה. שיתוף הפעולה בין האדם למכונה קיבל תמיכה נוספת מהמלצות של מהנדסים נוספים בקמפוס.

חדשות אחרונות
הישארו מעודכנים